Bliv klogere på en TIG-svejser

Er du ikke helt klar over, hvad en TIG-svejser er for noget? En TIG-svejsemaskine er et yderst alsidigt apparat, som du kan anvende til mange forskellige svejseopgaver. 

Svejsemetoden MIG-/MAG-svejsning giver en stor fordel i forhold til hastighed og effektivitet, mens elektrodesvejsning har mange andre praktiske fordele. Men når det kommer til TIG-svejsning, så udmærker denne svejsemetode sig ved at gøre svejseren i stand til at tilføre en vis finesse til resultatet.

Hvad betyder TIG-svejsning?

TIG-svejsning har fået sit navn fra det engelske sprog. TIG står nemlig for “tungsten inert gas”. Det betyder, at den nævnte svejsemetode anvender gas for at skærme svejsningen fra uønskede gasser og andre elementer. 

Det er en optimal metode, da der ellers kan være en negativ indflydelse på slutresultatet. Du får altså en meget præcis samt den mest optimale finish med TIG-svejsning. Det er lige præcis denne svejsemetodes styrke, og der hvor den skiller sig ud fra de andre svejsemetoder.  

Brug en TIG-svejser til præcisionsarbejde

Når du bruger en TIG-svejser, så anvender du altså den svejseteknik, der kaldes for TIG-svejsning. Det er en svejseteknik, der giver dig mere kontrol over selve svejseprocessen. Med denne øgede kontrol er det muligt at lave en meget ren svejsesøm, hvilket er et stort plus i mange tilfælde. Det er derfor oplagt at anvende en TIG-svejser, når det kommer til præcisionsarbejde, da du kan skabe flottere og mere præcise resultater.

Vælg mellem mange forskellige modeller

Hvis du skal købe en TIG-svejser, så finder du hurtigt ud af, at der findes mange forskellige modeller. Du kan altså uden tvivl finde en model, der passer perfekt til dine behov.