Sådan kan du få styr på støjen på dit kontor eller i din butik

I din private bolig kan du som regel med hjælp fra din indretning undgå, at støjen løber løbsk. Men det kan være svært at få styr på støjen på et kontor eller i en butik blot med hjælp fra polstrede møbler og gulvtæpper. Der er brug for flere elementer. Det kan være en fordel at gøre brug af forskellige akustiske absorbenter, som du kan læse mere om her.

Dæk dit loft med akustiske absorbenter

Først og fremmest er det en god idé at dække loftet med akustiske absorbenter. Det kan nemlig gøre rigtig meget at gøre dette i forhold til støj. Har du et hårdt gulv, kan du stadigvæk opnå en god akustik så længe, at du sørger for et godt akustisk loft. Når det kommer til et akustisk loft, findes der flere gode løsninger. Du kan kigge på alt lige fra nedsænkede løsninger til akustikpuds.

Afskærmning er også en god idé

Har du brug for at skabe en opdeling af din butik eller dit kontor, kan det være en fordel med afskærmning. Afskærmning kan for eksempel være en akustik skærmvæg. Med en akustik skillevæg opnår du ikke kun en lydabsorberende effekt. Men den vil også skærme af for støj. 

Afskærmning er især velegnet til at udviske støj fra tale. Er der tale om et åbent kontor, bliver det altså nemmere for medarbejderne at fokusere på deres arbejde uden hele tiden at blive forstyrret. Det vil i sidste ende gøre dem mere effektive, mens de på samme tid vil føle sig bedre tilpas, når de er på arbejde.